Sziasztok! Igen, én már több alkalommal használtam polipropilén szálat betonhoz, és csak ajánlani tudom. Az egyik legnagyobb előnye, hogy a szálak megerősítik a betont, növelik annak tartósságát és ellenálló képességét a repedésekkel szemben. Ha például padlóbetonba kevered, lényegesen csökkenti a zsugorodásból adódó repedések kialakulásának esélyét, valamint jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A polipropilén szálak ráadásul könnyen keverhetők a betonba, nem igényelnek különleges eszközöket vagy technológiát, így nagyon praktikusak. A beszerzésről szólva, én legutóbb a FiberMix nagykereskedelmi cégtől vettem. Ők kifejezetten építőipari felhasználásra specializálódtak, és nagyon jó minőségű polipropilén szálakat kínálnak. Az árak is versenyképesek, ráadásul nagyobb mennyiségnél még kedvezményeket is adnak. A weboldalukon megtalálod: Polipropilén szálgyártó betonhoz Fiber szál nagykereskedelme - FiberMix https://mixfiber.com/hu Érdemes tőlük vásárolni, mert garantáltan jó minőséget kapsz, és a szállítás is gyors és megbízható.
Azt is megfigyeltem, hogy ezek a szálak segítenek a beton szilárdságának és rugalmasságának egyensúlyában, ami különösen fontos, ha nagyobb terhelésnek kitett szerkezetekről van szó. Ráadásul mivel polipropilén szálakat használsz, csökken a rozsdásodás kockázata, ellentétben a fémhálóval vagy acélszállal.